Veneers : technologie van hoog niveau

Een eenvoudig idee...

Het idee van de GlamSmile veneers, facings of facetten (dat betekent allemaal hetzelfde) is eenvoudig. Als we nu eens een wit schildje plaatsen aan de voorzijde van de gele tand, dan ziet de tand er meteen permanent wit uit. Bijkomend voordeel is dat we die schildjes dikker of dunner kunnen maken, zodat we gebreken aan de bestaande tanden kunnen corrigeren (zoals spleetjes tussen de tanden of afgebroken stukes of gewoon te kleine tanden of scheve tanden). En dat kunnen we allemaal uitvoeren zonder verdoving, want het bestaande gebit blijft intact onder die facings.

3D ontwerp veneersGlamSmile porseleinen facettenGlamSmile facings | design

... maar een heel gecompliceerde uitvoering.

Tot zover de eenvoudige theorie. In de praktijk is dit veel minder eenvoudig. Om te beginnen is iedere tand en ieder gebit uniek. Er zijn geen twee dezelfde. Dat maakt dat elke facet ook meteen heel individueel op maat gemaakt moet worden.

Ook ieder gebit is uniek. Er zijn grote verschillen en kaakgrootte en -breedte, de stand en de vorm van de lippen zijn bij iedereen anders en de tandenboog is in de meeste gevallen niet optimaal. Ook bij het (glim)lachen laat de ene veel meer tanden zien dan de andere. Met andere woorden; als men meerdere individuele facetjes naast elkaar zou plaatsen, zonder daar rekening mee te houden, dan zou het resultaat van het volledige gebit wel eens heel teleurstellend kunnen zijn.

emax porselein GlamSmilefacings GlamSmileporseleinen facet | op maat gemaakt

Eigen state of the art 3D-technologie

Bij een make-over van een gebit is het geheel veel meer dan de optelsom van de delen. Om dat proces in goede banen te leiden, heeft GlamSmile in de loop der jaren een eigen 3D softwareprogramma ontwikkeld. Die laat toe om ieder facet apart vorm te geven in relatie met de andere tanden en facetten. Op die manier kunnen we het uiteindelijke, globale resultaat vooraf helemaal visualiseren. En kunnen we heel exact correcties aanbrengen waar ze nodig zijn, zodat we een prachtig wit gebit creëren waarmee het plezant is om te glimlachen.

3D-freeswerk met ultra-precisie

Dat er een heel precieze virtuele simulatie kan gemaakt worden, is één zaak. Nu komt het erop aan om die 3D virtuele simulatie ook om te zetten in een 3D object, namelijk het porseleinen facet of veneer dat kant en klaar op de tand geplaatst kan worden. Ook dit proces verloopt bij GlamSmile volledig geautomatiseerd. Diezelfde 3D-data die we gebruiken voor de simulatie op het scherm worden nu immers gebruikt om een hoogtechnologische freesmachine aan te sturen. Uit een porseleinen kubusje freest deze machine ieder individueel facetje met een nauwkeurigheid van 0,25 micron (25 duizendsten van een milimeter).

3D design GlamSmile veneers | hoe krijg ik witte tanden

Zeg nooit zomaar porselein tegen het lithiumdisilicaat van Ivoclar Vivadent !

Naast de hitech productiewijze onderscheiden de GlamSmile veneers of facings zich van vele anderen door het materiaal zelf. Uiteraard gebruikt GlamSmile porselein als grondstof voor zijn veneers en geen goedkoper, maar veel minder kwalitatief composietmateriaal. Het porselein van de GlamSmile gaat echter nog een stapje verder en is zonder meer het beste en meest kwalitatieve porselein ter wereld. Het is lithiumdisilicaat dat via een aantal gepatenteerde processen tot een indrukwekkende homogeniteit gebracht wordt. Die homogeniteit zorgt dan weer voor de uiterst geringe krimp tijdens het bakken en kristallisatieproces. Die krimp of verdichting bedraagt slechts 0,2 % en met die afwijking wordt al tijdens het frezen rekening gehouden, zodat het uiteindelijke facet absoluut accuraat is.

De gepatenteerde positioneringstray van GlamSmile garandeert een snelle en correcte plaatsing.

We hebben er alles aan gedaan om uw veneers zo goed en accuraat mogelijk te maken, maar nu moeten ze nog correct geplaatst worden. Ook in deze fase onderscheidt GlamSmile zich van anderen. Met de speciaal ontwikkelde en gepatenteerde positioneringstray kan de tandarts in één beweging een volledige tandenboog veneers plaatsen.
Dat is niet alleen tijdwinst voor dokter en patiënt, maar is tevens de garantie dat alle veneers correct geplaatst worden, niet alleen elk apart, maar ook mooi in het gelid van het gebit.

Interesse in GlamSmile veneers? Boek dan nu uw gratis Smile Advies.