Wat zijn veneers, facetten of facings ?

Veneers, facetten of facings zijn als tandtechnische term niet zo bekend bij het grote publiek. Het woord 'veneers' komt oorspronkelijk uit de houtbewerking-meubelmakerij waar het verwijst naar fineerhout of zelfs een dun laagje vernis op het hout.

Veneers kregen hun naam in de tandheelkunde dus voornamelijk omdat ze zo ultradun zijn. De porseleinen veneers van GlamSmile kunnen tot 0,3 mm dun geproduceerd worden. Daardoor kan een GlamSmile tandarts hen zonder problemen bovenop uw bestaande tanden kleven en hoeven die niet vooraf afgevijld te worden. Veneers nemen immers nauwelijks plaats in. En dat is meteen één van de redenen waarom ze er zo natuurlijk uitzien, want ze gaan naadloos over in het tandvlees, precies als uw echte tanden.

1 GlamSmile veneer | flinterdunGlamSmile veneers designGlamSmile veneers in positioning tray

Veneers worden ook facetten, facings of schildjes genoemd. Het mooie aan veneers is dat ze volledig op maat gemaakt worden en dat ze niet overal even dun hoeven te zijn. Bijvoorbeeld op plaatsen waar de tand eigenlijk te klein is, of waar een stukje van is afgebroken, of bij spleetjes tussen de tanden,...

GlamSmile veneers verkleuren niet omdat ze van porselein zijn en niet van composiet, dat goedkoper is maar de witte kleur niet vasthoudt. De kleur van je facings wordt ook nog bepaald door de transluciditeit van het porselein (de mate waarin ze licht doorlaten) alsook door de kleur van het hechtingcement dat wordt gebruikt om de veneers te kleven. Van een naturelle opheldering van je tanden tot een opvallende Hollywoodsmile, deze uitersten en alles daartussenin is mogelijk. Je kan dus zelf kiezen welke tint wit je graag zou hebben.

Je kan met veneers dus heel wat onvolmaaktheden wegwerken - ook aan de vorm van de tanden. En uiteraard blijven ze permanent wit.

Bekijk voor en na foto's en lees getuigenissen.

Wil jij ook graag een stralende glimlach? Leg nu je afspraak vast voor gratis Smile Advies.